Дакле, да кренемо!

Уобичајен

Пошто смо констатовали да не постоје савршени родитељи, већ сам добри, можемо кренути од тога што ћемо реално проценити себе. Ако вам овај задатак делује тешко, јер смо већ констатовали да нисте савршени, потражите помоћ пријатеља и преиспитајте себе.Прво крените од односа ваших ставова и уверења и поступака. да бисмо се боље разомели, ево једне приче.

Ученицима данима нестају ствари у школи и учитељици дозлогрде њихове жалбе те замоли све ученике да истресу своје торбе. Наравно, све су то добра деца, па су то и учинила. На клупи једног дечака нашло се све оно што је нестајало  претходних дана. Учитељица позива тату да заједно нађу решење за ову заиста изузетно непријатну ситуацију за све, а нарочито за дете, ма како ми на то гледали. На учитељичину причу о немилом догађају тата остаје забезекнут и изговара следеће:

– Учитељице, ја заиста не знам зашто је то урадио! Он то све има! Па сав тај материјал који му је потребан, ја бесплатно доносим са посла у огромним количинама!!!

Претпостављам да знате ко је после био забезекнут. Но, било је тешко тати објаснити да је дете, по угледу на родитеља, такође на „послу“ набављало бесплатни материјал.

Зато, сва своја уверења и ставове пробајте полако да сагледата и из другог угла. Можда ипак детету некако шаљете погрешну поруку. А ако сте ипак савршени, а не иде, пређите на следећи корак.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s