О учењу, наравно , све најлепше!

Оно је важно, лепо и добро, учећи растемо и градимо себе…

Милион теорија, милијарде упутстава, а муке су и даље ту. Муке због учења!

Па кад муке савладамо, натерамо се да учимо, да научимо, добијемо оцену, тад почињемо да заборављамо…

И све тако у круг!

Па, да започнемо једну топлу, животну причу о учењу, причу која има срећан крај, у ствари нема крај. Учи се цео живот. Ваљда је најважније да научимо како да учимо, да пронађемо баш онај начин који нама највише одговара. Покушаћемо да вам помогнемо да научите да учите.

Причаћу вам своје и приче мојих ђака. Видећемо како су они успели и како, можда,  и нису успели, а покушаћемо да откријемо зашто. Замолићемо родитеље и наставнике да испричају своје приче. Можда ће нека од тих прича бити путоказ за вас, за вас који учите, за вас који помажете и за вас који подучавате.

Сигурно ће вам значити и линкови ка онима који су у овом послу успешни или другачији. Поставићемо и различите материјале који би могли да вам помогну у тражењу начина на који најлакше и најквалитетније учите.

Важно је да покушавамо, јер знање је, заиста,богатство и није свакоме лако да до њега дође. Тражећи одговарајући начин учења упознаваћете себе и откривати свет око себе, а и једно и друго су бескрајно шаролики и занимљиви.

Позивам вас да са нама поделите своја добра искуства и запажања у вези са учењем јер она ће некоме бити путоказ како да упозна себе. Понудите и примере добре праксе, то је увек најделотворније!

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s